Отборът на Манчестър Сити няма да бъде лишен от участие в европейските клубни турнири след успешно обжалване пред Спортния арбитражен съд в Лозана.

Gulliver/GettyImages
72 снимки

Арбитражният спортен съд се произнесе в полза на Манчестър Сити и реши да премахне двугодишната забрана от европейските състезания, която бе издадена от УЕФА през февруари. 

КАС също така намали глобата на Сити от 30 милиона на 10 милиона евро.

От Манечстър Сити побързаха да отговорят на решението:

"Докато Манчестър Сити и неговите юридически съветници тепърва ще преразглеждат пълното решение на Арбитражния спортен съд (КАС), клубът приветства последиците от днешното решение като валидиране на позицията на клуба и на доказателствата, които е представил. Клубът иска да благодари на членовете за тяхното старание по време на процеса", гласи официалното съобщение на "гражданите".

От УЕФА приемат решението, като отбелязват, че в Спортният арбитражен съд са преценили, че няма достатъчно доказателства за заключенията на комисията на европейската футболна централа. Освен това е отбелязано, че много от обвиненията са за период от 5 години и са с изтекла давност. Сити бе обвинен в измама в надписването на приходите от рекламни договори и информация, подадена на УЕФА за периода между 2012 и 2016 година.

След обявяването на решението се появиха гневни коментари в социалните мрежи, които бяха са насочени към факта, че за богатите клубове правилата не важат.