Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола подписа нов договор с клуба, който ще го задържи до лятото на 2023 година. Досегашният контракт на 49-годишния испанец изтичаше в края на сезона.

Гуардиола изведе Сити до две поредни титли във Висшата лига през 2018 и 2019 година, като постави рекорд за спечелени точки в един сезон – 100 през сезон 2017/2018. Сити също така спечели веднъж ФА Къп и три пъти Купата на Лигата от пристигането на Гуардиола през 2016 година.

Новата сделка ще го остави начело на „небесно-сините“ в седем поредни сезона, което е повече от петте в Барселона и трите години в Байерн Мюнхен. 

„Откакто пристигнах в Манчестър Сити, ме караха да се чувствам толкова добре дошъл в клуба и в самия град - от играчите, персонала, феновете, хората от Манчестър и председателя и собственика“, каза Гуардиола.

„Оттогава постигнахме много заедно, вкарахме голове, спечелихме мачове и трофеи и всички сме много горди от този успех. Получаването на такъв вид подкрепа е най-доброто нещо, което всеки мениджър може да има. Имам всичко и съм радостен от доверието, което собственикът и председателят - Феран и Чики Бегиристайн ми оказаха, за да продължа още две години след този сезон. Предизвикателството за нас е да продължим да се усъвършенстваме и да се развиваме и аз съм много развълнуван и ще помогна на Манчестър Сити да направи това“, сподели още бившият треньор на Барса и Байерн.

Някои слухове твърдят, че основните мотиви за решението на Гуардиола са желанието му да спечели Шампионската лига, както и да привлече Лионел Меси, за да могат двамата да работят отново заедно.