Бразилският полузащитник на Манчестър Сити Фернандиньо удължи с допълнителна една година престоя си при „гражданите”. Новият договор прави така, че бившият халф на Шахтьор Донецк ще остане на „Етихад” до лятото на 2021-а година, като така той ще запише осем поредни сезона с екипа на „небесонсините”, съобщава сайта на актуалния шампион на Англия.

Фернандиньо има спечелени три титли от Премиър лийг в кариерата си със Сити, един път ФА Къп и четири пъти Купа на Лигата, като също така има и 299 изиграни мача във всички надпревари.

В хода на настоящия сезон се прокламираха информациите, че Фернандиньо е възможно и да напусне Манчестър след края на кампанията, но в крайна сметка футболистът е решил да осатне. „Това е възможно най-добрата новина. Искам да се възползвам от тази възможност и съм благодарен на всички в Ман Сити. Без тях, то този договор нямаше да може да бъде факт, така че искрени благодарности към всички тук”, каза той.

„Наслаждавам се на всяка секунда в клуба. Никога не съм очаквал да изградя такава връзка и приятелства с клуба, феновете и искам да остана още една година. Усещам любовта на всички и те ми помагат да продължавам напред. Фокусът ми сега е да продължим да бъдем успешни. Моят период тук е украсен с много успехи, а с Пеп те се увеличиха. Искам да бъда колкото се може по-дълго в отбора”, допълни играчът с новия договор.