Защитникът на Манчестър Сити Николас Отаменди вярва, че дълбочината, с която разполага тимът на ,,гражданите“, ще бъде от ключово значение в битката за трофеи през този сезон. Бранителят бе с основна заслуга за шампионската титла на Сити през изминалия сезон, но от началото на сезона не получава много игрови минути като титуляр именно заради жестоката конкуренция в отбора. Сред централните защитници участие вече взеха Джон Стоунс, Аймерик Лапорт и Венсан Компани.

,,Има нови попълнения и млади момчета, които се справят чудесно. Това е отбор, в който всеки може бъде титуляр. Вярно е, че не играх в първите пет мача на тима, но Пеп взима решенията кой да излезе сред стартовите единайсет и ние трябва да сме отлично подготвени всеки път. Получавам шанс повече в последно време, ще бъде дълъг сезон и се надявам конкуренцията в тима да не спира“, сподели той.

,,Предизвикателството през този сезон е да защитим титлата си във Висшата лига. Но ние винаги се целим високо. По отношение на Шампионската лига искаме да стигнем възможно най-далеч и да спечелим трофея. За мен Шампионската лига е не по-малко важна от Висшата лига, затова ще се борим да триумфираме и с двете“, завърши аржентинецът.

Сити е лидер по голова разлика в първенството пред Челси и Ливърпул след изиграни осем кръга. След международната пауза възпитаниците на Пеп Гуардиола приемат у дома Бърнли на ,,Етихад“.