Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се забави повече от час след края на мача, за да даде интервю пред медиите. Гуардиола е останал доволен от представянето на своите футболисти, въпреки че „гражданите” допуснаха загуба с 0:2 от Тотнъм. Испанският специалист довери, че играчите са взели решение кой да изпълни дузпата, която Илкай Гюндоган пропусна да вкара при резултат 0:0.

„Играхме добре, но загубихме – отново се случи. Те имаха два удара и вкараха два гола. Не мога да говоря много за представянето ни. Трябва да го приемем и анализираме, тъй като не е лесно. Как мога да бъда критичен към това представяне? Създавахме шансове, допуснахме малко. Понякога просто се случва. Изгонването на Зинченко бе ключовото. Говорихме на полувремето”, започна Пеп.

„Играчите ми решиха кой да бие дузпата, която Гюндоган изпусна. Ако бяхме вкарали, щеше да е по-добре, но ние започнахме и второто полувреме силно. Ако махнем и изгонването на Олександър, то всичко щеше да бъде добре”, завърши Гуардиола