Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола потвърди, че полузащитникът Кевин Де Брюин ще е на разположение на отбора му срещу Бърнли. Испанският наставник обаче продължи, че състоянието на белгиеца не е сигурно дали ще му позволи да стартира от първата минута.

Sky съобщава, че халфът ще премине късен фитнес тест, който ще даде точна оценка на състоянието на Де Брюин за срещата с „виненочервените”.

„Не зная дали Кевин ще стартира. Не съм и сигурен дали той ще може да изиграе пълни 90 минути, но тренира добре с нас последните две седмици. Вече не усеща болка и е готов да бъде част от групата. Несъмнено Де Брюин е много важен играч за нас. Всеки игра, който е извън борда и се завърне е хубаво, тъй като ни прави по-силни. Няма съмнение в това колко важен е той за нас”, сподели Пеп Гуардиола.

Наставникът не пропусна да похвали нападателя си Рахийм Стърлинг, който вкара два пъти на Испания по време на паузата за националните отбори. По този начин острието на Сити счупи тригодишната си суша за „трите лъва”, а Гуардиола потвърди, че критиките от Стърлинг трябва да паднат.

„Тези критики датират, откакто аз съм начело на Ман Сити. Неговият характер е много голям, а качествата му – несъмнени. Дали след тези два гола или не, то остава факт. Поздравявам го за добрите игри за Англия”, довери още Гуардиола.