Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че му е трудно да разбере как неговият отбор вкарва толкова много голове и ограничава противника до минимум, но пък е допуснал 9 поражения през този сезон във Висшата лига. Сити, който вече беше отстъпил титлата на Ливърпул след две поредни победи във Висшата лига, падна в неделя от Саутхемптън с 0:1 при владеене на топката от 73 процента и 20 отправени изстрела към вратата на Светците.

Нападателят Че Адамс осигури успеха на 13-тите в дивизията над Сити, които пък преди това разгромиха Ливърпул с 4:0. Поражението е и трето подред като гост за отбора на Гуардиола.

"Ние сме доминиращи пред вратата, създаваме много възможности, коментира Гуардиола, който за първи път в треньорската си кариера губи три поредни мача навън. "Ние сме един от отборите с най-добра защита. Но пък сме отборът, който допусна голове през този сезон при най-малко на брой създадени положения пред нашата врата".

"Трудно е дори и за мене да намеря причина за тези резултати. Трябва да говорим за мача, за самата игра. Защото ние ще се опитваме и в бъдеще да натискаме противника и да се защитаваме още по-умело."

Испанският мениджър смята, че отборът му ще се върне към победите още в сряда срещу Нюкасъл.

"Уверен съм, че ще успеем и ще спечелим, защото сме същият отбор, който побеждаваше и досега. През този сезон ние играем по-доста сходен начин, но явно е недостатъчно, за да печелим толкова, колкото искаме, завърши специалистът.