В последните години все повече се говори за равнопоставеност на половете в спорта, равни наградни фондове и шанс за изява на дамите, равен на този, който получават мъжете.

В някои спортове като тениса например мъжете и жените действително са поставени на сравнително еднакво ниво. В най-популярния спорт футбола обаче ситуацията е различна. Женският футбол остава в сянката на мъжкия и е неглижиран от масовите фенове. Само че в последните часове големият герой на дамите се казва Пеп Гуардиола. Защото испанският мениджър на Манчестър Сити се оказа този, който отдаде заслуженото на жените във футбола.

Това се случи по време на пресконференцията преди финала за ФА Къп между Сити и Уотфорд. Репортер попита Гуардиола как приема факта, че неговият Сити може да се превърне в първия в историята на Великобритания отбор, спечелил требъл на домашната сцена.

Само че Пеп демонстрира великолепно знание за футбола на Острова и поправи репортера, че Сити може да стане първият мъжки отбор с требъл, тъй като "дамите са го правили". 

Гуардиола имаше предвид постижението на жените от Арсенал, а това уточнение моментално направи момента едно от най-споделяните неща в Twitter.