Мениджърът на Манчестър Юнайтед Хосеп Гуардиола отказа да коментира информациите, че скоро клубът ще бъде ударен с трансферно вето. Испанецът заяви, че не се притеснява от подобна развръзка, защото съставът му е достатъчно добър и без да привлича нови имена.

Очаква се другата седмица ФИФА да стане първата организация, която да санкционира „гражданите”. Според прогнозите наказанието ще бъде аналогично с това, наложено на Челси – забрана за картотекиране на нови играчи в рамките на 2 последователно трансферни прозореца, тъй като и провинението на „гражданите” е свързано с трансфери на непълнолетни играчи.

През миналата седмица Гуардиола подчерта, че има пълно доверие на хората от управата на клуба. „Казах това, което имах да казвам”, заяви испанецът. „Бях ясен в мнението си, клубът направи своето изявление, затова не смятам да коментирам повече.”

„Дали съставът е достатъчно добър, за да се справим с трансферно вето? Всичко е наред. Съставът ни е много силен. Разбира се”, допълни Гуардиола.

По отношение на изтегления днес жребий за 1/4-финалите на Шампионската лига, който отреди Тотнъм за съперник на Сити, Гуардиола добави: „Шансовете са 50/50. Трябва да изиграем мачовете си преди тези двубои, а след международната пауза да бъдем във възможно най-добра кондиция. Трябва да изиграем два много силни мача.”

„И за нас, и за Тотнъм ще бъде удоволствие да бъдем в топ 8 на Шампионската лига”, добави Гуардиола.