Мениджърът на Манчестър Сити, Пеп Гуардиола не е доволен от приетия нов формат на Шампионската лига и използва случая отново да възнегодува срещу пренаситения календар. Според промените след няколко сезона двубоите в турнира ще се увеличат, като финалистите ще са изиграли по четири повече от сега. 

“Това е някакво дежавю: всеки път треньорите и играчите искаме подобряване на качеството на играта, но футболният свят си иска количество. Казваме нашето мнение, от УЕФА си записват, но после правят това, което са си решили. И даже се появява нов турнир. Станали сме като актьорите в театъра, които на ден имат по три представления: те много искат да се представят добре, но три пъти на ден си е много. Ако искат по 10 срещи повече на сезон, то става така. Шоуто трябва да продължи. Ако трябва на Световното първенство да има по 56 отбора, ще ги направят 56. Затова предлагам да увеличат годината от 365 на 400 дни, за да могат да вместят допълнителните мачове от новия формат на ШЛ”, изригна Пеп. 

“Ще има повече контузени. В УЕФА зная това, но изобщо не им пука. Не сме имали една свободна седмица от началото на сезона. А като приключим всичко, играчите ще разполагат с 6 дни почивка и отиват на лагер на националните си тимове. После пък идват предсезонните турнета. Тези хора, от които зависи календара, правят обратното. Те не намират начин да помогнат на състезателите да се възстановят, защото работата им е друга. Но какъв съм аз да им казвам. Премиър лийг, УЕФА, ФИФА… ние споделяме нашето мнение, но след това нищо не зависи от нас", продължи разгневения Гуардиола. 

В неделя Манчестър Сити излиза срещу Тотнъм във финала за Купата на лигата. Отборът е на крачка от титлата в Премиър лийг, а му предстои и участие на полуфионалите в Шампионската лига, където съперник е Пари Сен Жермен. “Гражданите” вече отпаднаха от турнира за Купата на Англия.

Гуардиола потвърди, че днес Кевин Де Бройне и Серхио Агуеро са тренирали. От двамата само аржентинецът има шанс да излезе на "Уембли" в неделя.