Серхио Агуеро му е много тежко да тренира и играе след смъртта на Диего Марадона. Това потвърди лично мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Световният футбол тъжи след трагичната вест за Ел Пибе, който си замина от този свят след сърдечна недостатъчност в сряда.

Марадона е бивш тъст на Кун Агуеро по време на брака на нападателя с дъщеря му Джанина. Диего също така е дядо и на 11-годишния син на стрелеца Бенджамин.

Сити приема Бърнли в събота, но Гуардиола призна, че неговата звезда може да не е в най-добрата си форма за игра, въпреки че игра като резерва в Шампионската лига срещу Олимпиакос в деня, който Марадона почина.

„Трудно ми е да говоря за неговите чувства сега. Мачът с гърците беше тежък. Особено за неговия син, определено. Напълно нормално е, когато дядо ти вече не е сред нас, да се чувстваш зле, но към момента всичко е наред”, каза Пеп.

Агуеро работи здраво към своето завръщане на терена след операцията в коляното през лятото, както и контузия в бедрото през миналия месец.

„Агуеро още не е в най-доброто си състояние, тъй като травмата му беше дълга. Трябва да бъде оптимален, но нямаме съмнения в това. Нуждае се от време, тренировки и минути. Има седем месеца да го докаже”, каза още испанецът.

„Първо Серхио, после неговият син – Диего беше негов дядо. Има един банер в Аржентина, който гласи, „Няма значение какво си направил в живота си, има значение какво направи с нашите животи.” Представете си какво е Марадона и какво е направил за нашата генерация във футбола. Има няколко невероятни играчи в играта и той е един от тях. Той беше един човек, който подобри спорта. От всички в Манчестър Сити изпращаме големи прегръдки към неговото семейство”, коментира Гуардиола темата.