Пеп Гуардиола е на път да назначи бившия си ментор Хуанма Лийо за негов нов помощник треньор в Манчестър Сити, съобщават медиите в Испания.

„Гражданите“ не замениха Микел Артета, който той напусна за да стане мениджър на Арсенал миналия декември, но според Marca и AS заявиха, че той вероятно ще назначи Лийо, който наскоро напусна китайския Циндао Хуанхай. 54-годишният Лийо се занимава с треньорска дейност от 35 години, работейки като асистент за Хорхе Сампаоли със Севиля и националния отбор на Чили.

Той нямаше особени успехи в редица клубове, в които беше треньор, включително Реал Сосиедад, Алмерия и Атлетико Насионал, и през 2005 привлече Гуардиола в мексиканския Дорадос Синалоа.

„Гуардиола ми е като син. Той ми каза, че е харесал как играе отборът ми и иска да запазим взаимоотношения. Това, което започна като професионална връзка, се разви в нещо повече“, сподели Лийо в интервю за ФИФА през 2012, обяснявайки, че бившият полузащитник на Барселона е отишъл да го види, след като воденият от Лийо Овиедо бе загубил от каталунците с 2:4. /БГНЕС