Опитът на Дейвид Мойс и качеството в състава са основната причина за възхода на Уест Хем в толкова късен етап през сезона, смята мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола. Лондончаните завършиха 16-и миналата година, а през уикенда взеха дербито с Тотнъм с 2:1 и са в челната четворка.

"Те са в позиция за участие в Шампионската лига и това говори само за себе си. Формата и серията им показва колко силен отбор са", каза Гуардиола преди съботния мач на "Етихад".

"Определено се вижда по-добър ритъм в играта им от минали сезони. Не е изненада, защото Уест Хем има отлични играчи като Деклан Райс и Михаил Антонио, на които съм голям фен. Последният винаги може да те изненада с движението си на терена".

"Трябва да подчертая обаче, че ключовата роля е на Мойс. Хора като него и Рой Ходжсън заслужават уважение заради дългите им кариери в английския футбол. Иска ми се и аз да мога да работя с подобна страст толкова дълго време".

Сити обаче е в още по-добра форма. Отборът на Хосеп Гуардиола надви с 2:0 Борусия Мьонхенгладбах през седмицата в Шампионската лига и вече има 19-и поредни победи във всички турнири. Каталунецът обаче не гони рекорди, а трофеи.

"20 или 21 победи изобщо не ми е цел. Целта ми е да победим Уест Хем и това в момента е единственото предизвикателство пред нас. Серията и резултатите ни са следствие от това, което правим ден след ден на тренировъчната база", продължи Гуардиола.

"Утре ни чака много тежък мач. Всички по-големи отбори в Англия се затрудняват срещу Уест Хем. Те имат наистина добър отбор".