Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола смята, че конкуренцията и голямата непредсказуемост е английската Висша лига са най-голямото предизвикателство в кариерата му до момента.

Преди да пристигне в Манчестър Сити, Гуардиола спечели три шампионски титли на Испания, две победи в Шампионската лига с Барселона, след което се премести в Байерн Мюнхен и донесе на клуба три поредни титли в Бундеслигата.

Но каталунецът признава, че след пристигането си в Премиършип през 2016-а година е бил принуден да прибави цял нов набор от качества, както и е бил принуден да се справи със сгъстената програма от мачове, както и с конкуренцията на поне пет претендента за титлата.

"Аз съм по-добър треньор, от онзи Гуардиола, който бях в Бундеслигата. Аз съм по-добър мениджър от това, което бях в Барселона, дори и само заради факта, че пристигнах тук", заяви той по време на лекция в Университета на Ливърпул.

"Сега се чувствам по-добър мениджър и защото се научих да се справям с тази невероятна лига при много обстоятелства, които ти се изпречват от всякаква ситуация. Това е най-тежката лига, с най-сериозните претенденти, с много събрани качествени футболисти. Това е единственото първенство в света, в което има пет или шест реални претендента за титлата", добави Гуардиола.

Под негово ръководство през миналата година Манчестър Сити завърши със 106 отбелязани гола и 100 спечелени точки в 38 срещи. Освен шампионската титла, тимът взе Купата на Лигата и трафея "Къмюнити Шийлд", за да увеличи личната статистика на Гуардиола на 24 трофея.

Той беше попитан от човек от залата дали се вижда и треньор на национален отбор.

"Рано или късно и това ще стане, защото нямам нищо против в някакъв период от живота си да имам ангажименти за няколко дни в месеца, а през останалото време да играя голф и да бъда по-спокоен", заяви с усмивка бившият полузащитник. /БТА