Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола не показа изненадващата загуба с 2:3 от Норич Сити в 5-ия кръг на Висшата лига да му се е отразила по строго негативен начин. Испанският тактик, извел „гражданите” до исторически домашен требъл през миналия сезон, заяви, че вярва в играчите си, както винаги го е правил.

Гуардиола отказа да посочва конкретни виновници и заяви, че футболът е игра на грешки, затова не се чувства притеснене.

„Мачът беше добър. Те влязоха амбицирани. При статични положения атакуваха първата греда и това им помогна. Ние не контролирахме добре линиите си. Във всяко състезание мое да се случи да изиграем слаб мач. Ние обаче знаем що за отбор сме и какво умеем като колектив, какво можем да постигнем. Аз обичам моите играчи. Удоволствие е да съм техен треньор. Човек не може да очаква във всеки мач те да бъдат перфектни. Сега ще трябва да отидем в Европа и да си свършим работата там”, заяви Пеп.

„Понякога наистина се случват такива мачове. Да, днес не играехме достатъчно добре. Ще говорим за този двубой. В крайна сметка не успяхме да реализираме шансовете си. Дали сме защитавали лошо? В специфични ситуации – да. Обикновено не бих могъл да преброя колко ситуации е създал тимът на Норич. Те може би нямах чак толкова много чисти възможности за гол. Ние имахме много, много, много повече положения, но не ги реализирахме. Тези неща се случват във футбола. Не можем всеки път да печелим. Важно е да създаваме шансове.”

„Понякога просто трябва да се примириш, че не сме реализирали шансовете си така, както стана срещу Тотнъм. Дали сме показали слабости? Да, в четирите си сезона дотук имахме някои. Ами, това е футболът. Това е игра, в която се греши. Игра на ситуации. Говорили сме си за това. Грешат тези, които са на терена. Не грешим с вас, защото не сме там.”

„Ние в кратък период от време създадохме доста шансове за гол, но третият за Норич се оказа много важен. Бяхме в момент, в който да изравним преди това, да създадем шансове, но вместо това получихме гол. Ако беше един гол разликата, нещата са различни – можехме да натиснем, да изравним. При 3:1 ситуацията беше различна. Направихме това, което направихме.”

„Партньорството Отаменди-Стоунс? Преценете колко време са играли заедно, те са играли много пъти един с друг. Това не е проблем. Те може и да са сбъркали в определени ситуации, но това не е проблем. Случват се такива неща.”

„Поздравления за Норич Сити. Първият им гол дойде след статично положения, вторият – след контраатака, така че заслужават уважение. Трябва да се поучим от това и да продължим.”

„Пасовете ни не бяха чак толкова лоши. Създадохме положения, но не ги вкарахме. Норич са наистина добър тим, с добри играчи, с качество. Това се видя в Чемпиъншип миналата година. Днес бяха клинични.”

„Ние не играхме с присъщата ни бързина във финалната третина. Във футбола не може винаги да избягваш грешките. Не знам колко изстрела отправихме ние или колко имаха те, но футболът е игра на голове и това трябва да вършиш в наказателното поле”, добави Гуардиола.