Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че серията от 20 поредни победи на отбора във всички турнири е може би едно от най-големите постижения в блестящата му кариера. Вчера "гражданите" надвиха с 2:1 Уест Хям и вече имат преднина от 13 точки на върха в класирането на Висшата лига пред Манчестър Юнайтед.

"Небесносините" събраха рекордните 100 пункта през 2017/2018, когато завоюваха титлата и спечелиха всичките четири домашни трофея през следващия сезон, но Гуардиола вярва, че настоящата им серия от победи в сезон, повлиян от пандемията от COVID-19, е един от най-добрите му моменти .

"В този период, в тази ера, при тази ситуация, за да можем да направим 20 победи, може би това е едно от най-големите постижения, които сме постигнали заедно в кариерата си", каза каталунецът.

"Това не означава, че ще спечелим титлата, но в този период от време, най-трудният период в Англия, да няма седмица почивка в продължение на три или четири месеца, на всеки три дни мач, с COVID-19 проблемите, с контузии, да печелиш толкова много означава, че си силен психически", добави мениджърът.

Той каза, че натоварената програма си оказва своето влияние, въпреки че прави ротации в отбора.

"Психически е трудно, защото играем много мачове - на всеки три дни. Хората започват да се уморяват. Трябва да почиваме психически и физически. Ако не, не може да издържим", каза още Пеп.

Сити е домакин на Уулвърхемптън във вторник във Висшата лига.