Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола беше доста обран в емоциите след историческия требъл, дошъл след 6:0 над Уотфорд във финала за ФА Къп. Испанецът беше доволен от начина, по който Сити приключи сезона – ставайки единственият английски тим, съумял да запише 50 победи във всички турнири в рамките на една кампания – но наблегна на факта, че тимът му трябва да се стреми към подобрение за следващата кампания.

След края на срещата със „стършелите” и малко след връчването на трофея Пеп беше уловен да обяснява на записалия хеттрик Рахийм Стърлинг какво може да подобри в представянето си.

„Беше невероятен финал за нас. Приключихме една удивителна година. На всички хора в клуба изказвам огромни поздравления, особено на играчите, защото те са причината да спечелим тези титли”, заяви Гуардиола.

„Ранното спасяване на Едерсон? Във финал тези епизоди правят разликата. Едерсон ни спаси в ключов момент в самото начало, защото изоставане с 0:1 щеше да направи нещата за нас много трудни.”

„Дали Сити може да стане по-добър? Длъжни сме да го правим. Винаги можеш да се подобряваш. Няма смисъл да стоиш на едно място”, завърши Гуардиола.