Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви убедено, че каквито и успехи да постигне неговия тим не само през настоящия сезон, но и през следващите, винаги ще се намерят критици, които да уронват престижа на „гражданите”.

УЕФА официално погна Сити заради Финансовия феърплей

Шампионът на Англия, макар че наскоро си върна върха във временното класиране на Висшата лига, се намира в много деликатна ситуация. През последните няколко дни ФИФА, УЕФА, Футболната асоциация на Англия и Висшата лига стартираха разследвания срещу клуба заради потенциални нарушения на правилата за Финансов феърплей.

Ако бъде доказана вина, Сити може да получи ред санкции, най-тежката от които би била изхвърляне от евротурнирите. Тепърва ще се види как новините ще се отразят върху представянето на „небесно сините”, които вече спечелиха Купата на Лигата в Англия и куадрупъл – с отличията във Висшата лига, Шампионската лига и ФА Къп – все още е възможен.

Нови лоши новини за Сити: Висшата лига също стартира разследване срещу тях

„Аз изобщо не се притеснявам или тревожа какво ще кажат хората, ако спечелим титлата предвид всичко случващо се в момента покрай УЕФА”, заяви Пеп. „Когато се бориш, хората винаги се опитват да обезценят твоите постижения. Те така или иначе не ни отдават дължимото за всичко постигнато, но – вярвайте ми – на мен не ми пука. Изобщо.”

Собствениците на Ливърпул натопили Сити пред Висшата лига

„Много добре знам какво постигнаха тези момчета през последните два сезона и това ще бъде нещото, което ще запазя за себе си. Не знам дали това е важно за останалите хора, но е важно за нас самите. Когато печелим трофеи, е защото сме си ги заслужили и никой не може да промени това.”

„Ако допускаме грешки, ще бъдем наказани – това важи както на терена, така и извън него”, допълни Гуардиола.

Не изпускайте двубоя от Висшата лига на Англия Манчестър Сити-Уотфорд от 19,30 часа в събота (9 март) - пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!