Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че въвеждането на системата ВАР през следващия сезон ще помогне да бъдат отстранени огромна част от съдийските грешки, които удрят по имиджа на най-силното първенство.

Този уикенд Сити поведе в резултата с доста куриозен гол срещу Уотфорд, след като попадението беше записано на Рахийм Стърлинг. Серхио Агуеро пое на гърди, към топката тръгна английския национал, който обаче в този момент беше в положение на засада. Стърлинг замахна да стреля, но леко нелепо бранител на '"стършелите" ритна топката в крака му и се стигна до попадение. Последва консултация между съдиите, в резултат на което голът беше зачетен и записан на името на Стърлинг.

"Ще има много по-лесно решаване на тези казуси от следващия сезон. С помощта на ВАР, това няма изобщо да го дискутираме и няма да бъде проблем. Ще бъде честно", каза Гуардиола пред журналистите на днешната възстановителна тренировка.

"Много съжалявам за Уотфорд и искам да се извиня на треньора им Хави Грасия за гол, който е отбелязан от засада. Но сега, като се замислим, ние също имаме колебания какво трябва да се отсъди. А какво остава за съдията, в момента под напрежение на терена. Те трябва да вземат решения за части от секундата, заяви Гуардиола.

"Почти цяла Европа вече се възползва от тази система, която е в помощ на играта. Смятам, че Англия изостава. И се надявам догодина и тук да бъде въведена ВАР-технологията, за да бъде по-честно всичко, завърши Пеп Гуардиола.