Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола очаква от Манчестър Юнайтед възможно най-доброто представяне в градското дерби на „Етихад“ в неделя. Испанецът изтъкна, че 20-кратният шампион на Англия винаги влиза в тези дербита с голяма решимост, а сега е и в добра форма след четирите поредни победи в първенството.

„Лапорт тренира добре. Той имаше индивидуални занимания, когато другите бяха с националните отбори. Не е проблем да играе срещу Юнайтед, ако решим, но няма спешна нужда да го правим, защото имаме Нейтън Аке и Мануел Аканжи. Джон Стоунс ще се завърне, когато е готов. Това няма да бъде след четири или шест седмици. Може би времето ще е по-малко. Не знам точно кога. Надявам се това да стане след десетина дни до две седмици. Калвин Филипс се чувства добре. Операцията премина добре и подвижността му се подобрява. Той взе правилното решение. Надяваме се, че ще може да се завърне навреме, за да отиде на Световното и след това да се върне да играе за нас.

"От Манчестър Юнайтед винаги очаквам най-доброто. Винаги идват с решимост. Надиграха Саутхамптън, Ливърпул и Арсенал. Формата е налице. Трябва да изиграем перфектен мач. Те имат качество в предни позиции, качество в средата на терена, където са Ериксен, Фернандес и физически много силните Каземиро и Мактоминей. Имаме план как да атакувам и да се защитаваме. Играчите трябва да вярват в себе си. Това е шанс да покажем възможностите си пред хиляди, милиони хора. Предпочитам да бъдем активни, отколкото реактивни“, заяви Гуардиола по време на днешната си пресконференция.

Испанецът коментира и темата за съперничеството между централния бранител на Юнайтед Лисандро Мартинес и голмайсторът на Сити Ерлинг Халанд, който ще има голямо предимство по отношение на ръста на двамата.

„Със сигурност Ерлинг е по-висок. Харесва ми, когато хората подценяват играчите заради техния размер. Мартинес е фантастичен играч – агресивен и добър в изграждането на атаките. Юнайтед плати тези пари за него, защото Ерик го познава добре. Това няма да е първият път, когато ще играе срещу по-високи от него нападатели. Досега се е справял. Важно е да си смел и интелигентен“.