Звездата на Манчестър Сити – Кевин Де Брюин, може да се изправи срещу Ливърпул в големия мач на 21-ия кръг от Премиър лийг. Това потвърди мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, който говори пред медиите преди дуела с „червените” идния четвъртък.

Белгиецът не пътува за гостуването на отбора срещу Саутхемптън (3:1), тъй като има мускулна травма. Именно в този мач „гражданите” се завърнаха към победния път след две поредни загуби в Премиършип.

От 22 часа българско време в четвъртък Сити посреща Ливърпул в последния двубой от 21-ия кръг. Гледайте срещата на живо чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

„Кевин тренира в сряда с нас, а в четвъртък ще направим допълнителен преглед сутринта, но определено е доста по-добре”, сподели Пеп на пресконференцията.

Гуардиола вярва, че мачът на „Етихад” е една „голяма възможност” за отбора му да скъси дистанцията до лидера в класирането Ливърпул. „Гражданите” са втори и с точка пред третия Тотнъм.

„Имам усещането, че това е голяма възможност за нас да поскъсим изоставането. Най-големият ни фокус обаче е върху самата среща. Всеки задава въпросите какво ще се случи, ако загубим, но ние ще играем нашата си игра, опитвайки се да победим”, продължи Пеп.

„В този момент Ливърпул е най-добрият отбор в Европа. Начинът, по който играе отбора им и как контролира игрите, крие това мое твърдение. Предстои ни голямо предизвикателство”.

Ман Сити победи с 5:0 Ливърпул през миналия сезон на „Етихад”, но последваха три загуби срещу отбора на Юрген Клоп (бел. ред: един път във Висшата лига (3:4) и на два пъти от четвъртфиналите в Шампионска лига). През този сезон двата отбора завършиха 0:0 в първия мач от шампионата на „Анфийлд”.

Гуардиола потвърди, че не обръща внимание на изминалите мачове, но вярва, че и двата отбора имат своите аргументи да спечелят.

„Не мога да си представя, че това, което е ставало преди, е възможно да стане и в бъдещето. Смятам, че всеки може да ни победи, но и ние можем да победи всеки отбор”, завърши Хосеп Гуардиола.