Критиците на Хосеп Гуардиола в Англия очевидно изчакваха първата загуба на специалиста във Висшата лига, за да се обадят. Анализаторът на Би Би Си Гарт Крукс първи посочи с пръст наставника на „гражданите” след 0:2 от Челси и заяви, че резултатът е заслужен с оглед на това, че Пеп е объркал при избора си на стартови 11.

Крукс имаше предвид най-вече избора на Рахийм Стърлинг, който беше предпочетен в ролята на „фалшива деветка” пред Габриел Жезус. Според анализатора бразилският национал е „специалист” на въпросната позиция, докато присъствието на Стърлинг е било добре дошло за централния бранител на „сините” Давид Луис.

„Да избереш Рахийм Стърлинг пред Габриел Жезус, който е специалист на тази позиция, е грандиозен провал за наставника на Сити Хосеп ГУардиола. Така се получи перфектен мач за Давид Луис”, коментира Крукс.

„Безкрайно благодарният Луис се възползва в пълна степен от ситуацията, а това допринесе и за без друго бляскавото представяне на бразилския защитник.”

„Имам достатъчно време да обсъждам Гуардиола, но няма никакво съмнение при мен, че той обърка стартовия си състав, а това му коства мача. Самият той трябва да го признае”, заяви Гуардиола.