Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола намекна, че е склонен да продължи договора си с английския клуб. 

"Гражданите" бяха наказани сурово от УЕФА с двугодишно наказание да не участват в европейските клубни турнири. Това създаде известна неисгурност около бъдещето на редица звезди на отбора, както и на самия мениджър. Испанецът обаче не изглежда решен да търси изход от "Етихад" все още. 

"Не знам какво ще се случи в бъдеще. Искам да остана още една година, а по-нататък всичко ще зависи от ръководството на клуба. През 2021 г. ще станат пет години, откакто работя в Манчестър Сити. Ще видим колко са доволни от моята работа в клуба и желаят ли да продължат контракта ми", започна Гуардиола.

"Работя с изключителни играчи, клубът има отлично ръководство. Не е трудно да се разбере, защо искам да остана още три години. В момента обаче искам да се съсредоточа в оставащите три месеца, след което ще има време всичко да се обмисли", заяви Гуардиола, цитиран от The Guardian.

Испанският специалист оглави Сити през 2016 г. и под негово ръководство отборът спечели два пъти Премиършип, един път Купата на Футболната асоциация и по два пъти Купата на Лигата и Суперкупата на страната. /БГНЕС