Централният защитник на Барселона Жерар Пике зрелището във Висшата лига на Англия през този сезон ще произтича главно от противоборството между шампиона Манчестър Сити и Ливърпул. Испанският национал наблегна специално върху работата, която вършат двамата мениджъри – съответно Хосеп Гуардиола и Юрген Клоп.

През миналия сезон „гражданите” спечелиха титлата с голяма преднина и явно превъзходство над конкурентите си. Манчестър Юнайтед и Ливърпул бяха единствените тимове, които успяха да нанесат шампионатни загуби на Пеп и командата му, която завоюва рекордните 100 точки в 38-те мача. Отделно от това мърсисайдци успяха да отстранят Сити в елиминациите на Шампионската лига, като в 1/4-финалите постигнаха две победи – 3:0 у дома и 2:1 в реванша на „Етихад”.

В първите три кръга от настоящия сезон Ливърпул постигна три победи и все още няма допуснат гол в мрежата си, като оглавява класирането. Сити от своя страна вече допусна една грешна стъпка (1:1 срещу Уулвърхемптън) и изостава с 2 точки.

„Мисля, че Юрген Клоп върши страхотна работа в Ливърпул”, коментира Пике. „Мисля, че неговият игрови стил е тъкмо противоположният на изповядвания от Гуардиола.”

„Те наистина обичат да контраатакуват и разполагат с бързи играчи в предни позиции, които бележат голове – Салах, Фирмино и Мане. Ще видим, очертава се предизвикателство за Сити, защото Ливърпул има страхотен отбор и мисля, че ще бъде доста вълнуващо.”

„Считам Сити за лек фаворит, но човек никога не може да бъде сигурен. Във Висшата лига всичко е възможно”, добави Пике, който изкара 4 години в Манчестър Юнайтед.