Манчестър Сити ще бъде без вратаря си Едерсон за големия сблъсък срещу Ливърпул идната неделя. Бразилецът получи мускулен проблем при равенството – 1:1, срещу Аталанта в Шампионската лига в сряда. Признанието дойде лично от мениджъра Хосеп Гуардиола, чийто тим ще се опита да скъси шестточковата разлика с лидера Ливърпул. Испанецът потвърди, че Клаудио Браво ще започне като титуляр на „Анфийлд”.

Браво пък бе изгонен през втората част в Милано през седмицата, а последният му старт в Премиър лийг датира от май 2018-а година. Едерсон става поредният играч от състава на шампионите, който ще пропусне визитата в Мърсисайд. Олександър Зинченко, Аймерик Лапорт, Лерой Сане, Давид Силва и Родри са другите, които няма да играят за "небесносините".


Срещата може да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA от 18,30 часа на 10-и ноември (неделя).


„Едерсон няма възможност да играе в неделя. Колко дълго ще отсъства? Не зная”, призна Гуардиола.

„Имаме друг топ вратар. Спечелихме Карабао Къп и ФА Къп благодарение на Клаудио Браво. Той е страхотен страж и има много мачове за Чили”, допълни Гурадиола.