Новото попълнение на Манчестър Сити Родри сподели колко напрегнат е бил при първата му среща с треньора на “гражданите“ Пеп Гуардиола.

Испанският полузащитник премина в състава на Сити през настоящото лято от Атлетико Мадрид за рекордната за клуба цена от 62 милиона паунда. Той направи своя дебют за шампиона на Англия в контролата срещу Уест Хем, спечелена с 4:1.

“Разбира се, че бях много притеснен при първата ми среща с Пеп. Постепенно обаче това чувство изчезна и започнах да слушам внимателно инструкциите му“, сподели халфът.

“Той ми обърна внимание, че иска не само да подавам, но и да дриблирам с топката. Свикнал съм да играя с по 1 или 2 докосвания, но Пеп иска, когато съм свободен да напредна по терена и да завзема пространството“.

Родри коментира и за периода си в Атлетико. Като юноша, пре 2013-та година, той е бил обявен за твърде дребен, за да стане професионалист.

“Не бях достатъчно голям в онзи момент, но никой не ми е казвал, че не ме иска. Просто исках да продължа по друг път“, завърши испанецът.