Халфът Рияд Марез бе избран за играч на мача при успеха на Манчестър Сити срещу Лестър. Алжирецът призна, че втората част е била по-скоростна за отбора му, тъй като „лисиците” са започнали да играят по-често на контраатака, а също така коментира и наказанието от УЕФА за тима.

„Това беше тежък мач. Винаги е трудно да играеш срещу Лестър, тъй като играе прибрано, с много бранители. Опитахме да разбием линиите им, но беше сложно. След второто полувреме те имаха повече контраатаки, което направи така, че ние имахме пространства, за да направим разликата. Първо исках да стрелям, но в последния момент видях Жезус. Знаех, че той няма как да е засада, тъй като винаги следи линията, така че му подадох и завършекът беше добър”, каза Марез.

„Най-важното нещо е, че победихме днес, въпреки че пропуснахме дузпа. Показахме добра реакция след пропуска. Може би беше и добра подготовка за Реал Мадрид, който също е тежък съперник”.

„Фокусирани сме върху това, което играем. Не мислим за клубните неща, но сме обнадеждени и ще видим какво ще стане”, завърши Марез на въпрос за наказанието на Ман Сити от УЕФА.