Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс даде интервю преди сблъсъка с бившия му клуб Ливърпул на „Анфийлд“. Той беше начело на „мърсисайдци“ от 2012 до октомври 2015 година, когато беше наследен от Юрген Клоп.

„Очаквам с нетърпение да се завърна. Имах привилегията да ръководя отбора. Научих толкова много от предстоят ми в Ливърпул. Винаги гледам позитивите, когато анализирам времето ми там“, започна Роджърс.

„Първите два сезона минаха добре и бяхме близо до титлата. Третият беше по-труден, но ми помогна да израсна като треньор. Четвъртият не продължи дълго“.

„Нямам търпение да се срещна отново с хора като Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър. Те бяха истински лидери и можете да видите колко още са се развили. Винаги ще съм благодарен за времето ми там“, добави северноирландецът.

Ливърпул стартира първите си седем мача във Висшата лига и имат пет точки преднина пред Манчестър Сити, докато Лестър са трети – на седем точки от лидера.

Роджърс се изказа ласкаво и за мениджъра на „червените“ Юрген Клоп.

„Юрген свърши брилянтна работа. Той донесе истинска хармония и сплоти тима и феновете. Също така той привлече топ играчи като Върджил ван Дайк и Алисон, които допринесоха много за състава. Те имат страхотни млади таланти и опитни играчи. Изглеждат наистина много силни“.

Мениджърът на „лисиците“ говори и за Джеймс Мадисън, който пропусна победата над Нюкасъл заради контузия:

„Джеймс Мадисън е добре, той тренира нормално в последните няколко дни. Ще бъде готов за мача“, завърши Роджърс.