Отборът на Ливърпул до 18-годишна възраст триумфира с Купата на Футболната асоциация в своята възрастова група за първи път от 2007 година насам, след като във финала надигра Манчестър Сити след изпълнения на дузпи. Крайното 6:4 нямаше да бъде възможно (мачът завърши 1:1 в редовното време и продълженията), ако не беше изравнителният гол на Боби Дънкан, който е братовчед на клубната легенда Стивън Джерард.

Младите таланти на „гражданите” откриха резултата в края на първото полувреме, когато централният нападател Набил Туайзи завърши чудесна атака отляво с нисък шут под плонжа на вратаря. Положенията след това попадение не намаляха, като дори станаха повече. В крайна сметка 17-годишният Дънкан с късен гол прати изключително динамичния мач в продължения.

Те не доведоха до нови попадения и така се пристъпи към изстрелите от бялата точка, които трябваше да определят носителя на отличието. Едва за трети път в историята на младежката ФА Къп трофеят се реши по такъв начин.

Коул Палмър влезе в ролята на грешника за Сити, изпращайки втората дузпа на „гражданите” в напречната греда. Ливърпул реализира всичките си 5 опита, като решителното беше дело Пол Глацъл.