Манчестър Сити се класира за осминафиналите на Купата на Лигата в Англия. „Гражданите“ победиха Уест Бромич Албиън с 2:1, след две попадения на Лирой Сане. Голът за УБА бе дело на Клаудио Якоб.

Срещата не мина без главоболия за мениджъра на манчестърци Хосеп Гуардиола, който трябваше да прави принудителна смяна в 55-ата минута. Илкай Гюндоган получи травма и мястото му бе заето Уокър.

Манчестър Сити поведе след едва три минути игра. При едно ниско центриране отдясно, Илкай Гюндоган отигра, но ударът му бе отразен от Бен Фостър. Последва добавка от страна на Лирой Сане, който откри за 1:0.

В 9-ата минута Хал Робсън Кану отбеляза във вратата на Клаудио Браво, но попадението не бе зачетено, тъй като преди това бе отсъдено нарушение на Криховяк срещу Гюндоган.

Последваха силни минути за манчестърци, като в 17-ата Гюндоган стреля, но топката бе изчистена в корнер. След него Мангала игра с глава, а Фостър показа впечатляващ рефлекс и изби.

Възможност се разкри и пред Габриел Жесус в 26-ата минута, но Фостър се намеси авторитетно и в тази ситуация. Късмета си пред вратата на УБА опита и Рахийм Стърлинг в продължението на първата част, но без успех.

След почивката в 55-ата минута Гюндоган се контузи, а мястото му бе заето от Кайл Уокър. Малко след смяната Стърлинг отново изпита уменията на Фостър, но и в този случай не сполучи. А в 68-ата минута УБА изпусна златна възможност да изравни, след като удар на Морисън мина на сантиметри покрай левия стълб на Калудио Браво.

Все пак Уест Бромич Албиън стигна до париетет срещу Сити след едно центриране от корнер в 72-ата минута, Клаудио Якоб не оставен непокрит и разстреля Калудио Браво – 1:1.

Отговорът на „гражданите“ обаче не закъсня и в 77-ата минута момчетата на Пеп Гуардиола отново излязоха напред. Бернардо Силва пусна страхотен пас зад отбраната, Лирой Сане овладя и с прецизен удар с левия крак изведе манчестърци отново напред - 2:1.

В 80-ата минута Браво изпъкна със солидна изява под рамката, след като спаси удар с глава на Рондон.