Челси ще приеме шампиона Манчестър Сити в първия si мач от новия сезон на Висшата лига. Срещата е с начален час 18:30 и ще се предава на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от мача.

Подготовката на Челси за новия сезон не беше безпроблемна, като отборът показа смесени резултати в приятелските си срещи. Те стартираха с поражение от Селтик с 1:4, което показа слабости в защитата. Въпреки това, отборът се възстанови с убедителна победа над Клуб Америка с 3:0, но последвалите мачове отново донесоха разочарования. Загубата с 2:4 от Манчестър Сити в приятелска среща и поражението от Реал Мадрид с 1:2 показаха, че Челси все още има какво да подобрява. Равенството 1:1 срещу Интер в последната им проверка остави смесени чувства, като отборът демонстрира борбеност, но също така и несигурност в играта си.

Манчестър Сити също премина през труден подготвителен период, но завърши с високо вдигната глава, спечелвайки трофея в Комюнити Шийлд след победа над Манчестър Юнайтед с 2:1. Въпреки че в приятелските мачове отборът записа няколко загуби, включително от Барселона (2:3) и Милан (2:3), те демонстрираха своята класа и устойчивост. Победата над Челси с 4:2 в последния им приятелски мач, преди официалния старт на сезона, беше ясен знак, че Сити е готов за предстоящите предизвикателства.

Последните сблъсъци между Челси и Манчестър Сити показват, че Сити има леко предимство. През април тази година Сити спечели с 1:0 срещу Челси в мач от ФА Къп, а в последната им среща във Висшата лига през февруари двата отбора завършиха наравно 1:1. Въпреки това, в предходния двубой на "Стамфорд Бридж", Челси и Сити сътвориха зрелище, завършвайки с резултат 4:4.

С двата отбора, които имат амбиции за титлата, този двубой обещава да бъде интригуващ и наситен с емоции.