Европейските шампионати продължават да набират пълни обороти, а едно от дербитата днес е срещата между Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Двубоят е от 18:30 часа и ще може да го проследите с Gong.bg, както и пряко в ефира на DIEMA SPORT 2.

Манчестер Сити се приближава с уверен ход към 7-ата си титла в историята, а с всеки изминал кръг интригата за титлата намалява като за феновете остава да следят как ще бъдат разпределени местата в Европа, както и изпадащите отбори.

Победната серия на Сити вече е 21 мача, целта пред "гражданите" е да си гарантирам титлата, колкото е възможно по-скоро, тъй като продължават борбата и в Шампионска лига.

На думи, Манчестър Юнайтед се считаше за главен съперник на Сити за титлата, но в момента разликата между двата тима е 14 точки като "червените дяволи" са на третото място.  

Равенството с Уест  Бромич Албиън и загубата от Шефилд Юнайтед нанесоха сериозен удар по амбициите на тима, както и равенството с Кристъл Палас в последния кръг потвърдиха, че Юнайтед имат други цели, но не и шампионски. Освен в битката за топ 4, Юнайтед се бори и в турнира Лига Европа, където след четири дни има мач с Милан. Именно битката с италианците вероятно ще е приоритет, а не предстоящото дерби тази вечер.

Фаворит е Сити, но предстои да видим как ще се развие двубоят.

Ориентировъчни състави:

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Диаш, Зинченко, Кансело, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Стърлинг, Фодън, Силва

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан Бисака, Линдельоф, Макгуайър, Шоу, Мактоминей, Фред, Фернандеш, Рашфорд, Гринууд, Кавани

съдия: Антъни Тейлър