Лионел Меси може и да пристигне в Манчестър Сити като свободен агент, но това не означава, че клубът няма да изхарчи огромна сума за неговия подпис.

​Вече излязоха информации, че клубът е готов да предложи петгодишен договор на суперзвездата на Барселона - три години от него той ще прекара при “гражданите”, а останалите две години - в Ню Йорк Сити, чиито собственици са същите като на английския отбор.

Sport обаче стига по-далече и разкрива каква сума ще получи Меси в рамките на тези пет години. Става въпрос за умопомрачителните 750 млн. евро. Аржентинецът ще взема заплата в размер на 100 млн. евро бруто на сезон. Останалите 250 млн. евро ще му бъдат дадени като бонус по трансфера му в Сити, ако отиде на “Етихад Стейдиъм” като свободен агент. Тъй като Финансовият феърплей няма да позволи това да се случи сега, този бонус ще му бъде изплатен след 3 години, когато ще премине в отбора от МЛС.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Преди това да се случи обаче първо трябва Меси да намери начин да си тръгне от Барселона без трансферна сума, тъй като клубът е непреклонен, че той може да напусне единствено с платена откупна клауза от 700 млн. евро и няма да бъдат водени преговори за разтрогване на договора.