Ръководството на Манчестър Сити е готово да наддава за звездата на Челси Еден Азар в момента, в който футболистът даде знак, че иска да напусне "сините", съобщава "The Sun". Според британското издание "гражданите" вече са приготвили офертата за белгиеца и само чакат удобния момент, за да се опитат да го изкушат. 

Челси предлага интересна сделка на Манчестър Сити

Наскоро стана ясно, че Азар поставил условие на Челси, за да продължи да носи синята фланелка. Белгиецът има договор до 2020 година, а за да остане на „Стамфорд Бридж“ изискал гаранции, че тимът ще върне високото си ниво. Полузащитникът искал трофеи и участия в Шампионската лига. Лондончани не успяха да се класират за комерсиалната надпревара.

След като през 2017 година вдигнаха титлата, сега не успяха да влязат в четворката и финишираха пети във Висшата лига. Шанс за купа през актуалната кампания има, но това не било достатъчно за Азар, твърдят още в Англия. Челси ще се бори за ФА Къп на 19 май срещу Манчестър Юнайтед.

Азар поставил условие, за да продължи в Челси

Мениджърът на Сити Хосеп Гуардиола пък иска да укрепи състава си, за да защити титлата от английския шампионат и през следващия сезон. Именно поради тази причина "гражданите" не смятат да пестят пари и са готови да сложат на масата оферта от 100 милиона паунда за Азар. Освен това от клуба се очаква да му предложат и повече от отлично възнаграждание - 300 хиляди паунда на седмица. 

Освен Сити обаче, Реал Мадрид също не крие апетите си към Азар, което само по себе си предвещава сериозна битка на трансферния пазар през лятото.