Манчестърските Сити и Юнайтед ще се изправят в поредното издание на дербито на града. В двубой от IV-ия кръг на английската Висша лига шампионите на Англия приемат „червените дяволи“ на „Етихад“ днес от 16:00 часа българско време, а срещата ще може да бъде гледана по DIEMA SPORT 2. Тук на Gong.bg също ще я проследим на живо.

Воденият от Гуардиола тим на Сити остана единственият в първенството, който няма поражение от началото на кампанията след загубата на Тотнъм от Арсенал в лондонското дерби. „Небесносините“ могат да съкратят на точка аванса на „артилеристите“ при успех срещу Юнайтед, но изпитват проблеми срещу съперника в последните си домакинства. Преди отборът да постигне дубъл последния сезон след успехи с 2:0 на „Олд Трафорд“ и с 4:1 на „Етихад“, Юнайтед бе взел две поредни гостувания срещу градския опонент за първенство за първи път от 2010-а насам.

Общата статистика сочи, че двата състава са изиграли 187 мача помежду си във всички турнири, като Юнайтед имат 77 победи, Сити са с 57, а 53 двубоя са завършили наравно.

Ерик тен Хаг стартира трудно престоя си начело на „червените дяволи“, инкасирайки две поредни поражения, но е в серия от четири последователни успеха след това, включително нанасяйки единственото поражение на лидера в класирането Арсенал. Нидерландецът бе категоричен на пресконференцията си преди мача, че отборът му се изправя срещу Манчестър Сити, а не срещу Ерлинг Холанд, който стартира по чудовищен начин престоя си, вкарвайки 11 гола в седем шампионатни мача.

„Гражданите“ няма да могат да разчитат за дербито на Джон Стоунс, който ще отсъства вероятно две седмици заради проблем с подколянното сухожилие. Лятното попълнение Калвин Филипс е също в лазарета след претърпяна операция на рамото. От другата страна, Рашфорд и Антони Марсиал подновиха тренировки за Юнайтед, но Хари Магуайър ще пропусне сблъсъка поради травма. Аут са и дълготрайно контузените Аксел Туанзебе и Брандън Уилямс.