Битката на върха във Висшата лига продължава с пълна сила. Въпреки че до приключване на деветия кръг в Премиърлийг остава да се изиграе още един сблъсък, ситуацията на върха няма как да претърпи промени.

Шампионът Манчестър Сити и претендентът за титлата Ливърпул продължават да окупират първите две места в подреждането без допусната загуба до този момент. Двата тима имат равен брой точки, но далче по-добрата голова разлика е в полза на „гражданите“ и именно това им отрежда първото място за момента.

Манчестър Сити - Бърнли 5:0

Сити пръсна по шевовете Бърнли

Силва подгони рекорд на титани във Висшата лига

И Сити, и Ливърпул записаха нови победи, въпреки че те дойдоха по коренно различен начин. Тимът на Пеп Гуардиола показа вълнуващ футбол и разби Бърнли с 5:0. В същото време „червените“ на Юрген Клоп бяха далеч по пестеливи и взеха трите точки срещу Хъдърсфийлд с минималното 1:0.

Хъдърсфийлд - Ливърпул 0:1

Салах спаси тътрузещия се Ливърпул

Клоп: За първи път в живота си печеля посредствени мачове

Легенда на Ливърпул ритикува Клоп

В голямото дерби от кръга Челси и Манчестър Юнайтед изиграха красив сблъсък, който приключи без победител. Мачът на „Стамфорд бридж“ завърши при резултат 2:2, а това означаваше загуба на две точки от лондончани в борбата на върха. „Сините“ все пак остават на трета позиция с равен брой точки с Тотнъм. Двата лондонски тима могат да бъдат изравнени от трети такъв – Арсенал. В последен мач от кръга днес, Унай Емери и компания се изправят срещу Лестър Сити.

Челси - Юнайтед 2:2

Специалния не е добре дошъл на "Стамфорд бридж", Челси не се даде

Жозе стигна до бой с помощник на Сари

Буйната реакция на Моуриньо в снимки

Специалния за случката: Този не го познавам, Сари ми се извини

Сари: разочарован съм

Рюдигер за сцените след мача: Няма лоши чувства

Мачът между Челси и Юнайтед бе белязан с бой в края на срещата, когато нервите на Жозе Моуриньо не издържаха и той налетя да бие помощник от щаба на Маурицио Сари.

Новакът Фулъм допусна поредно крушение в елита. Този път тимът на Славиша Йоканович падна от Кардиф Сити, а неприятната тенденция „котиджърс“ да допускат множество голове се запази. Уелският състав взе трите точки с 4:2, като дори обърна своя противник от 0:1.

Фулъм вече има допуснати цели 25 гола в мрежата си, като това е най-много от всеки друг тим в елита. Ако тази тенденция се запази, то в края на сезона лондончани ще са допуснали над 100 гола!

Друг акцент от кръга в Англия е кошмарът за Нюкасъл, който продължава с пълна сила. „Свраките“ продължават без победа от началото на кампанията. Този път те паднаха в жертва на Брайтън, въпреки че посрещнаха своя противник на „Сейнт Джеймсис Парк“. Нюкасъл отстъпи с 0:1 и продължава да окупира последната позиция в класирането.

Единственият друг отбор във Висшата лига, който след девет кръга все още няма победа е този на Хъдърсфийлд. „Териерите“ обаче имат точка повече от Нюкасъл и са на предпоследното място.

Тотнъм продължи да поддържа високо темпо и отстоява мястото си в челото. „Шпорите“ взеха трудно лондонското дерби с Уест Хем, побеждавайки с 1:0.

Уест Хем - Тотнъм 0:1

Страхотен Лорис спря Уест Хем и осигури трите точки на Тотнъм

В единствения мач в неделния ден Евертън победи с 2:0 у дома Кристъл Палас.

Късна драма и спасена дузпа за Евертън и Палас

Още новини от уикенда:

Новият стадион на Тотнъм глътна още 100 млн. паунда

Александър - Арнолд: Заха е по-труден играч от Меси и Роналдо

Сари набеляза заместник на Мората

Треньорът на Лестър: Арсенал е претендент за титлата? Ще ги видим