Манчестър Сити успя да надделее с 4:3 срещу Нюкасъл в един истински спектакъл от 36-тия кръг в англйиската Висша Лига. Водачеството в резултата се смени на няколко пъти, но новият шампион на Англия все пак не позволи на "свраките" да си тръгнат със заслужена точка от срещата. 

29 снимки

Гостите запонаха с повече владение на топката, но това по никакъв начин не притесняваше футболистите на Нюкасъл. В 25-ата минута "свраките" изненадващо излязоха напред. Джонджо Шелви центрира от корнер, а Крафт наказа невниманието на защитниците на Ман Сити и с глава огорчи Карсън. 

Въпреки бавното темпо и липсата на концентрация в отделни епизоди, шампионите успяха доста бързо да обърнат нещата в своя полза. В 39-ата минута Жоао Кансело стреля силно по диагонала, топката рикошира в противников футболист и стана неспасяема за Мартин Дубравка. 

Само три минути по-късно центриране на Гюндоган отляво стигна до Феран Торес и испанецът сътвори нещо много красиво. Бившият футболист на Валенсия отклони топката с пета от въздуха и я прати във вратата на Нюкасъл.

Домакините обаче не се огънаха. В самия край на полувремето неориентираният Аке фаулира в наказателното поле Жоелинтон. Реферът Кевин Френд първо сигнализира за засада, но сслед това прибегна до помощтан на ВАР. Засада нямаше, а нарушението на Аке беше потвърдено и "свраките" получиха дузпа, реализирана от Жоелинтон.

Ман Сити не промени нагласата си и в началото на втората част, когато все така лесно губеше топката и позволяваше на Нюкасъл да контраатакува опасно. В 54-ата минута Джейкъб Мърфи стреля по тревата, но Карсън внимаваше и спаси. Джо Уилок постоянно тормозеше защитата на "гражданите" и негов пробив доведе до втора дузпа за "джордитата". Този път нарушението извърши Кайл Уокър. Уилок изпълни лошо дузпата и Карсън спаси, но при добавката на младока нямаше какво да стори.

Отговорът на Манчестър Сити беше светкавичен и тимът на Гуардиола осъществи нов обрат само в рамките на 4 минути. Първо Феран Торес изравни след асистенция на Габриел Жезус, а много скоро испанският национал отново се оказа на точното място в наказателното поле и оформи хеттрика си. 

Торес определено показа, че е един от футболистите, които заслужават повече игрово време, а след четвъртия гол Ман Сити установи контрол над мача и вече не позволяваше на домакините толкова лесно да нахлуват в наказателното поле. Въпреки това, Уилок имаше шанс да изравни в 74-ата минута, но стреля много неточно. До края на мача нови попадения не паднаха и така "гражданите" се поздравиха с три точки в този истински трилър.