Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е поискал от ръководството на клуба да привлече звездата на Тотнъм Хари Кейн за заместник на аржентинеца Серхио Агуеро, чийто договор изтича в края на сезона, съобщава "Индипендънт".

Наскоро Гуардиола подписа нов двегодишен договор с "гражданите", който ще го задържи на "Етихад" до лятото на 2023 година, но той е поставил условие да получи нов топ нападател на мястото на Агуеро. Към момента заместник на Агуеро в тима е бразилецът Габриел Жезус, но той не убеждава, че може да е дългосрочната деветка на Сити. Поради това Гуардиола е поискал ръководството на клуба да "проучи възможността" да привлече голмайстора на Тотнъм и капитан на английския национален отбор Хари Кейн.

Според изданието 27-годишният Кейн е заявил на босовете на "шпорите", че ще си тръгне от отбора следващото лято, ако през този сезон тимът не спечели нито един трофей. Лондончани се представят силно от началото на кампанията под ръководството на мениджъра Жозе Моуриньо, така че не е изключено да стигнат до успех в един от турнирите, в които участват, което със сигурност ще задържи Кейн в Северен Лондон. При това положение опция номер 2 за Гуардиола е голмайсторът на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд. При всички положения Сити ще трябва да разбие трансферния си рекорд, за да привлече един от двамата водещи нападатели в Европа в момента.