Шампионът Манчестър Сити продължи безпроблемно похода си към титлата в Англия. Тимът на Пеп Гуардиола не срещна никакви трудности при визитата си на Уест Хем в Лондон, побеждавайки с 4:0.

Давид Силва, Рахийм Стърлинг и Лирой Сане на два пъти бяха точни за „гражданите“ и осигуриха поредните три точки за тима в Премиършип. Сити вече има в актива си 35 точки и оглавява еднолично класирането в Англия.

Преследвачът Ливърпул също постигна успех в двубоя си от кръга – над Уотфорд с 3:0 – и запази дистанцията между двата тима на две точки.

Сити поведе на Олимпийския стадион в Лондон още в 11-ата минута. След перфектна контраатака за „гражданите“, топката бе поднесена на крака на Давид Силва отдясно, а за испанеца просто остана да я отклони в мрежата за 1:0.

След ранния гол за гостите всичко стана прекалено лесно за тима на Пеп Гуардиола. Само осем минути по-късно Сане проби много добре отляво в наказателното поле и центрира остро в пеналта, където за Стърлинг не представляваше трудност да се разпише.

В 34-ата минута всичко с интригата в мача приключи. Именно тогава падна и третият гол за гостите. След образцова триходова комбинация, Стърлинг бе изведен зад отбраната на „чуковете“ и с едно докосване намери Сане, който от няколко метра направи 3:0.

Крайния резултат бе оформен с нов точен удар от Лирой Сане. В продължението на срещата той се разписа отново с мощен удар по диагонала.

Мачове от 13-ия кръг в шампионата на Англия по футбол:

Брайтън - Лестър 1:1

Евертън - Кардиф 1:0

Фулъм - Саутхямптън 3:2 

Манчестър Юнайтед - Кристъл Палас 0:0

Уотфорд - Ливърпул 0:3

Уест хям - Манчестър Сити 0:4

по-късно днес: 

Тотнъм - Челси

в неделя:

Борнемут - Арсенал

Уулвърхямптън - Хъдърсфийлд

в понеделник:

Бърнли - Нюкасъл