Отборът на Манчестър Сити записа втора победа във Висшата лига. „Гражданите” се наложиха при визитата си на Борнемут с 3:1 и се доближиха на две точки от лидера Ливърпул, който остава единствения тим в лигата с пълен актив от точки.

Футболистите на Пеп Гуардиола не допуснаха никакви изненади и очаквано стигна до пълния комплект точки след два гола на Серхио Агуеро и един на Рахийм Стърлинг. Точен за домакините бе Хари Уилсън, който реализира страхотно попадение от фаул.

Превъзходството на гостите продължи и в 43-ата минута Рахим Стърлинг реализира второто попадение във вратата на "черешките", след като с малко късмет избяга от защитата. В добавените минути на първата част Хари Уилсън от фаул реализира красивото почетно попадение за домакините.

След почивката Сити умело контролираше събитията на терена и достигна до още един гол. В 64-ата минута Агуеро отново се оказа непокрит на метри от вратата на Борнемут, оформяйки крайното 3:1 след пробив и пас на Давид Силва.

 В класирането Манчестър Сити заема второто място с актив от 7 точки, докато Борнемут е с 4 точки. По-късно днес Тотнъм е домакин на Нюкасъл, а Уулвърхямптън приема Бърнли в последните срещи от кръга.