Ръководството на Манчестър Сити е отправило предложение до полузащитника Фернандиньо да поднови своя контракт с клуба. Този ход изглежда много красноречив, като се има предвид, че преди дни шампионът на Англия строши трансферния си рекорд, за да привлече заместник в дългосрочен план именно на бразилеца.

„Гражданите” похарчиха 62,5 милиона паунда (80 милиона евро) за дефанзивния полузащитник на Атлетико Мадрид Родриго Ернандес – Родри, който е на 23 години. Изглежда повече от логично с времето испанецът да поеме щафетата от 34-годишния Фернандиньо, чието действащо споразумение изтича в края на сезон 2019/2020.

Въпреки сериозната възраст на южноамериканеца, мениджърът Хосеп Гуардиола няма да се откаже с лека ръка от него заради неговата поливалентност, която е гарнирана с още повече опит. Затова Сити предлага на Фернандиньо удължение на контракта с още 12 месеца.

Бившият ас на Шахтьор Донецк премина на „Етихад” през 2013 година и оттогава досега е ключова фигура. В своите 6 сезона при „небесносините” той изигра 270 официални мача и помогна на клуба да спечели три титли на Висшата лига и четири Купи на Лигата.