Манчестър Сити няма да забрани на Микел Артета да поеме Арсенал, ако „артилеристите” пожелаят испанеца да поеме лондонския клуб. Шокиращо слабото представяне на Арсенал във Висшата лига продължава със скоростни темпове, като те имат само шест победи в последните си 19 мача в елита на Албиона.

Неспирните спекулации около поста на Унай Емери си остават, а клубната йерархия се оглежда за нов мениджър. Напълно ясно е, че клубът от Северен Лондон имат в списъка си бившия си футболист, който е един от кандидатите. Загубата от Лестър през уикенда направи така, че Арсенал вече е на осем точки зад четвъртото място, даващо право на участие в Шампионската лига.

„Микел обожава работата си в Сити, учейки се от най-добрия мениджър Пеп Гуардиола. Всеки знае, че той някой ден ще иска да бъде човек №1 в даден клуб, а ако от Арсенал позвънят на клуба, то Сити няма да му прави спънка”, коментира човек от „Етихад”, пожелал да запази анонимност.

„Пеп няма да има нищо против – така направи и с Патрик Виейра. Първо отиде да ръководи Ню Йорк Сити, след което отиде в Ница”.

През лятото Артета отклони предложение от Нюкасъл Юнайтед, за да може „джордитата” да бъдат поведени от Стив Брус. 37-годишният испанецът обаче към този момент не мисли да става мениджър, но не се знае какво ще е решението му, ако има позвъняване от Арсенал.

Има информации, че Артета може и да наследи Хосеп Гуардиола на „Етихад”, след като на Пеп му остават няколко години по своя договор.