Манчестър Сити се завърна на върха във Висшата лига. Момчетата на Пеп Гуардиола надделяха над Кристъл Палас с 3:1 в среща от 34-ия кръг на Висшата лига.

Две попадение за "гражданите" вкара Рахийм Стрълинг (15', 63'). В края на двубоя съперникът се активизира и намали чрез Лука Миливоевич, който се разписа от фаул (81'). Точка на спора обаче сложи резервата Габриел Жесус, който оформи крайното 3:1 в последната минута на редовното време - при попадението към себе си бразилецът бе в засада, която не бе видяна от съдиите.

Кристъл Палас - Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

След тази победа Сити отново е лидер (83 т.), на 1 точка преди прекия конкурент за титлата Ливърпул (82 т.). "Мърсисайдци" приемат Челси в 18:30 часа, като срещата можете да гледате пряко в DIEMA SPORT 2 и онлайн на DIEMAXTRA.

Гостите потърсиха контрола върху топката още от първата минута. В 11-ата се появи първият много чист шанс за "гражданите". Давид Силва преодоля Макартър на аутлинията и върна към Стърлинг, който не успя да насочи топката към опразнената част на вратата, като тя мина малко встрани от лявата греда.

Кристъл Палас - Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

Той обаче се реваншира само 4 минути по-късно, когато след прекрасен пас на Кевин Де Брюин от дълбочина, матира Висенте Гуаита от малък ъгъл.

В 30-ата минута Серхио Агуеро получи топката от Давид Силва, но стреля неточно в аут. Малко по-късно Сане проби отляво и шутира, но Гуаита успя да отрази изстрела.

След почивката отборът на Гуардиола имаше още по-голям контрол върху срещата. Домакините рядко играеха с топката и полагаха огромни усилия, за да не допуснат втори гол. Още в началото на втората част Сити бе близо до попадение, но вратарят на Палас успя да се намеси.

Кристъл Палас - Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

В 63-ата минута второто попадение за "гражданите" дойде. Скоростна акция, започната от Кайл Уокър, изпрати топката до Серхио Агеуро пред наказателното поле. Той пусна към Давид Силва в наказателното поле, но бе затворен, обърна се и намери Сане. Последният прати кълбото на далечната греда и намери Стърлинг, който сякаш не намери по най-добрия начин топката, но все пак ударът му изненада защитник на Палас, както и стража Гуаита, и кълбото влезе във вратата на домакините.

Все пак 9 минути преди края Палас върна един гол. Той падна статично положение. Лука Миливоевич се разписа от пряк свободен удар, след като насочи топката в обратния ъгъл през стената на съперника.

Кристъл Палас - Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

Лондончани обаче не успяха да изравнят, а за сметка на това допуснаха нов гол. Контраатака на Сити в отново позволи на Де Брюин да намери свой съотборник в предни позиции. Този път адресатът бе Габриел Жесус - при паса имаше засада, която не бе видяна от съдиите, който преодоля бранител и с премерен удар по земя в близкия ъгъл оформи крайното 3:1.

Кристъл Палас - Манчестър Сити 1:3

0:1 Рахийм Стърлинг 15'

0:2 Рахийм  Стърлинг 63'

1:2 Лука Миливоевич 81'

1:3 Габриел Жесус 90'

Кристъл Палас - Манчестър Сити

източник: Gulliver/GettyImages

Стартови състави:

Кристъл Палас: Гуаита, Уан-Бисака, Кели, Дан, Ван Анхолт, Макартър (Сако 85'), Миливоевич, Шлуп (Кояте 22'), Таунзенд (Майър 77'), Заха, Бентеке

Треньор: Рой Ходжсън

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Компани, Лапорт, Менди, Гюндоган, Де Бройне, Давид Силва (Бернардо Силва 65'), Сане (Стоунс 87'), Стърлинг, Агуеро (Жесус 75')

Треньор: Хосеп Гуардиола

Главен рефер: Мартин Аткинсън

Стадион: "Селхърст парк"