Шампионът на Англия Манчестър Сити завоюва поредната си убедителна победа, подчинявайки и Фулъм на своя сатдион. Момчетата на Хосеп Гуардиола разбиха с 3:0 лондонския си съперник и го постигнаха с удивителна лекота. 

Лерой Сане и Давид Силва изковаха ранна преднина за победителите, а малко след почивката Рахийм Стърлинг сложи точката на спора. А бързината, с която "гражданите" движеха топката, правеше така, че футболът да изглежда най-лесното нещо на света. 

Домакините се устремиха напред още от първия съдийски сигнал и не чакаха дълго да открият. Още във 2-та минута те вече водеха в резултата, а точен беше Лерой Сане. Всъщност попадението беше изработено от Фернандиньо, който стигна до наказателното поле и намери германеца на стрелкова пзоиция, от която той нямаше как да сбърка - 1:0. 

Натискът на Сити продължи, но Кайл Уокър и Бернардо Силва пропуснаха. Четвърт час след началото на мача Рахийм Стърлинг можеше да удвои, но ударът му от изгодна позиция срещна напречната греда. Но това статукво не се запази дълго. 

В 21-та минута Давид Силва се докопа до една топка и я прати от близка дистанция в опразнената врата. Лондончани претендираха, че испанецът е играл с ръка в тази ситуация, но реферът даде зелена светлина на попадението и домакините поведоха с 2:0. 

До почивката Фулъм се отърва от разгром. Лерой Сане пропиля страхотен шанс в 37-та минута, като ударът му беше спасен с вещина от стража. Рахийм Стърлинг пък пропусна точно преди почивката и в крайна сметка тя дойде при 2:0 за шампионите. 

Но малко след нея интригата умря напълно, не че преди това лондончани правеха нещо, за да я запазят. В 47-та минута обаче те окончателно рухнаха. Тогава инкасираха и трето попадение, а негов автор беше Рахийм Стърлинг. 

Заслугата беше изцяло на Серхио Агуеро, който направи страхотен пробив и пусна успоредно на голлинията за непокрития Стърлинг, който нямаше как да пропусне и направи резултата класически. А до края на мача последва само забавление за играчите на Сити. 

Габриел Жезус направи невероятни пропуски малко след този гол, а Николас Отаменди и Лерой Сане продължиха с разсеяната игра пред противниковата врата. Едва в 93-та минута Фулъм стигна до чисто положение, но Александър Митрович го пропиля и в крайна сметка резултатът остана непроменен. 

След тази развръзка Манчестър Сити остава трети с 13 точки от 15 възможни. Фулъм продължава да е с четири точки и е малко над чертата на изпадащите.