Манчестър Сити победи Борнемут с 2:1 в двубой от 36-ия кръг на Висшата лига. Точни за "гражданите" бяха Силва и Жезус, а за гостите се разписа Брукс в края на мача.

Срещата започна добре за домакините и още в 6-ата минута Силва прониза вратата на съперника с отлично изпълнен пряк свободен удар. Гостите имаха възможност да изравнят резултата в 34-ата минута, когато Станислас изпълни отлично пряк свободен удар, но Едерсон прояви блестящ рефлекс и спаси отбора си от попадение, след като отклони топката тя се удари и в страничната греда, но не влезе в мрежата. Малко по-късно пропуск направи и Соланке.

Сити увеличи преднината си в гол в 40-ата минута, когато Жезус се разписа като направи защитата на гостите за смях. 

В 60-ата минута топката попадна във вратата на Манчестър Сити след удар на Кинг, но след консултация с ВАР попадение не беше зачетено. В 72-ата минута отново ВАР взе дейно участие в мача, след като съдията Лий Мейсън отсъди дузпа за домакините, но след разглеждане с видеоасистента не беше отсъден наказателен удар.

Борнемут намали резултата в 88-ата минута чрез Брукс, а малко по-късно Уилсън пропусна да изравни резултата. В крайна сметка Сити спечели и е на второто място с актив от 75 точки, а Борнемут е на 18-ото в зоната на изпадащите с 31.