Вицешампионът на Англия Манчестър Сити започна новия сезон с победа. В мач от втория кръг на Висшата лига "гражданите" излъгаха трудно с 3:1 като гости Уулърхемптън. Момчетата на Пеп Гуардиола се представиха на изключително ниво през първото полувреме, в което вкараха две попадения, благодарение на Кевин де Бройне от дузпа и Фил Фодън. В 77-ата минута Раул Хименес върна един гол за "вълците", които изпуснаха още няколко добри шанса. Дълбоко в добавеното време Габи Жезус оформи крайното 1:3.

Двубоят стартира на високо темпо. Още във 2-ата минута Стърлинг падна в пеналтерията и настоя за дузпа, но повторенията показаха, че Боли не го докосва.

В 12-ата минута Патрисио отрази опасен шут на Де Бройне. В 20-ата "гражданите" откриха резултата. Де Бройне навлезе в наказателното поле отдясно и бе повален от Саис. Гостите получиха дузпа, която Де Бройне вкара за 0:1. 

След половин час "небесносините" стигнаха до втори гол. Де Бройне изведе Стърлинг, който реши да не стреля, а подаде към Фодън. Младокът бе на отлична стрелкова позиция и завърши атаката за 0:2. 

Чак към края на полувремето Уулвс стигна до опасно положение. Центриране на Траоре бе засечено с глава от Хименес, но коженото къбло мина над вратата. Де Бройне от своя страна пропусна отличен шанс да направи резултата класически. Стърлинг изведе белгиеца сам срещу Патрисио, но стражът бе на висока и изби.

Втората част започна силно за домакините. На два пъти Даниел Поденс не успя да завърши добри атаки. Малко след това удар на Рубен Невеш бе избит от самата голлиния.

В 77-ата минута "вълците" все пак вкараха и то заслужено. Поденс мушна топката между краката на Де Бройне по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Раул Хименес се извиси над всички и с глава вкара за 1:2. 

Дълбоко в добавеното време Габриел Жезус нахлу в наказателното поле и нанесе силен удар, който рикошира в Коуди и влезе във вратата.