Шампионът на Англия Манчестър Сити продължава единствен да държи под напрежение лидера в класирането Ливърпул. Това стана след крупен успех на гости на последния в класирането Хъдърсфийлд с 3:0. 

Данило с доза късмет откри резултата преди почивката, а само за две минути в началото на втората част всичко беше решено с два нови гола. Първият от тях на Рахийм Стърлинг беше след засада, а вторият на Лерой Сане окончателно сложи точка на спора. 

Така "гражданите" запазиха дистанцията от четири точки от мърсисайдци и преследването между тях продължава с пълна сила. С головете си от този мач те минаха и котата от 100 във всички турнири, като станаха първият тим от Топ 5 на първенствата на Европа този сезон, който го постига. 

Мачът, съвсем очаквано, започна с натиск на Сити, но първият шанс в мача се откри пред Джейсън Пънчън от домакините. Изстрелът му с глава от изгодна позиция в наказателното поле обаче прелетя твърде встрани от очертанията на вратата. 

В 13-та минута гостите имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Рахийм Стърлинг и може би реферът Андре Маринър имаше всички основания да покаже бялата точка, но по една или друга причина не го направи. Само пет минути след това обаче резултатът беше открит. 

Тогава Данило направи страхотен пробив и стреля от около 22-23 метра, като топката летеше към долния ляв ъгъл, който беше покрит от вратаря. Но в последния момент Кристофър Шиндлер отклони топката, при това по начин, който тотално остави без възможност стражът да реагира и тя се оплете в мрежата му за 1:0. 

До почивката гостите имаха още няколко шанса да удвоят преднината си, но Серхио Агуеро, Илкай Гюндоган и Кевин де Брюин не успяха да намерят целта. В крайна сметка повече попадения до почивката не паднаха, въпреки че изгодните ситуации не липсваха. 

Адама Диакаби и Елиас Качунга изпуснаха възможностите за "териерите" и така развръзката остана за второто полувреме, а в него домакините влязоха все пак с някакви шансове и надежди да стигнат поне до частичен обрат. 

Те обаче бяха посечени в 53-та минута, когато резултатът стана 2:0. При това от засада. В тази ситуация Кевин де Брюин намери с невероятен пас Лерой Сане зад защитата, а той качи топката на главата на връхлитащия Рахийм Стърлинг. Повторенията обаче показаха, че при паса към германеца е имало засада. Реферите обаче не я видяха и резултатът стана 2:0. 

Само три минути след това всичко окончателно приключи като интрига. Тогава Данило пусна страхотен дълъг пас за Серхио Агуеро, той свали топката за Лерой Сане и германецът простреля вратаря за 3:0 и уби всякакви спорове около крайния резултат. 

Още в следващата атака Кевин де Брюин можеше да направи поражението за Хъдърсфийлд разгромно, но ударът му от далечна дистанция не намери очертанията на вратата за няколко сантиметра и излезе в аут. 

До края на мача "гражданите" намалиха оборотите и това помогна на домакините да не инкасират и повече попадения. Те на свой ред имаха шанс за почетен гол в 79-та минута, но ударът на Стив Муние не намери целта и всичко приключи. 

Така Сити се поздрави с трите точки съвсем заслужено и има вече 56 в актива си. Хъдърсфийлд остана на последното място в класирането със само 11 точки и въпреки треньорската рокада, не може да живне в представянето си.