Манчестър Сити смята да предложи краткосрочен договор на крилото Рияд Марез, пише "Фут Меркато". Настоящият контракт на 31-годишния футболист изтича след година. От клуба искат да го задържат по-дълго, но не смятат да му предлагат твърде продължителен договор, като вероятно той ще е за още една, максимум две години, макар точната продължителност да не е уточнена.

Марез продължава да е важен играч за английския шампион, макар през изминалия сезон често да оставаше на резервната скамейка. Той бе титуляр в едва 15 мача във Висшата лига, но пък общо във всички турнири показателите му са доста впечатляващи - 24 гола и 9 асистенции в 46 мача, като 7 от попаденията му са в Шампионската лига.

В последните седмици се заговори, че Марез може и да напусне "Етихад", като към него имаше интерес от Милан и Пари Сен Жермен. По всичко личи обаче, че желанието както на клуба, така и на играча е да продължат работата си заедно. Те ще седнат на масата за преговори съвсем скоро и първоначалните очаквания се лесно да постигнат договорка.