Манчестър Сити и Серхио Агуеро  обмислят да заведат съдебно дело срещу привърженика, който беше атакуван от аржентинския нападател след края на двубоя срещу Уигън от 1/8-финалите на ФА Къп. Според Агуеро привърженикът го е провокирал с цветист израз.

Твърди се, че фенът на домакините е ударил голмайстора на „гражданите” в гръб, изплюл се е върху него и му е казал „яж ми к**а” по време на всеобщото нахлуване от трибуните. Стотици запалянковци на „латикс” се спуснаха на терена, за да отпразнуват драматичния успех с 1:0.

Нервите на Агуеро не издържаха, фрасна фен на Уигън

Малка група от привърженици обаче се завтече към Агуеро и бързо се стигна до конфликт, довел и до прословутия вече удар, който футболистът нанесе на един от феновете.

Инцидентът в момента се разследва от Футболната асоциация на Англия. Най-рано в сряда ще стане ясно дали на Агуеро ще му бъдат повдигнати обвинения. ФА изиска от Сити и Уигън да споделят своите наблюдения за развоя на случките и ще други детайли – като се започне от мерките за сигурност и се стигне до поведението на собствените футболисти и треньори.

Сити в момента поддържа постоянен контакт със своите адвокати и е много вероятно да заведе дело срещу привърженика, за когото вярва, че е провокирал Агуеро.