Отборът на Манчестър Сити постигна инфарктна победа с 2:1 срещу състава на Саутхемптън в двубой от 11-тия кръг на Висшата лига. "Светците" поведоха с гол на Джеймс Уорд-Праус, преди Серхио Агуеро в 70-та и Кайл Уокър в 87-та минута да направя обрата за момчетатата на Гуардиола пълен. 

Двубоят започна по шокиращ начин за зрителите на "Етихад". След бърза контраатака на гостите в 13-та минута Стюарт Армстронг беше намерен на границата на наказателното поле. Той стреля право в тялото на Едерсон, но бразилският страж изпусна топката нескопосано и на точното място беше Джеймс Уорд-Праус, за да добави топката в празната врата за 1:0. 

30 снимки

До края на първата част Сити затегна обръча около вратата на Алекс Макарти, но домакините така и не стигнаха до точен удар през първата част. Най-близко до гола беше централният защитник Джон Стоунс, който успя да отправи удар след корнер на Де Бройне, но топката мина на сантиметри над вратата на гостите. 

През втората част картината на терена не се промениха. Около 60-та минута Габриел Жезус и Серхио Агуеро имаха не лоши шансове за гол след неумели намеси на централните защитници, но и в двата случая Алекс Макарти не беше тестван. 

В 71-та минута все пак домакините достигнаха до така ключовото изравняване на резултата. След поредна многоходова атака Кайъл Уокър центрира отдясно и пласира перфектно центриране на точката на дузпата, където Агуеро този път намери мрежата на вратата на Макарти за 1:1. 

Натискът на "гражданите" продължи да се засилва и победният гол в крайна сметка дойде. След центриране на левия бек Анхелино стражът на гостите увисна брутално, за да може Уокър на задната греда да отбележи така скъпоценния гол за отбора на Пеп Гуардиола. 

С тази победа Сити остана на второто място в класирането с актив от 25 точки, на 6 от лидера Ливърпул, който постигна инфарктна победа в последната минута срещу Астън Вила. Саутхемптън, от своя страна, остана на 18-то място в класирането, с актив от едва 8 пункта.